Het nieuwe fundament voor uw bouwbedrijf

Zeggen wat je doet en doen wat je zegt: duidelijke communicatie en directe actie zijn in de bouw essentieel. Vooral wanneer u per project met wisselende teams werkt. Commant is een levende bouwtekening van uw organisatie. Het systeem zorgt voor een precieze afstemming van activiteiten waar u blind op kunt vertrouwen. Alle deelnemers aan het bouwproject – zowel eigen mensen als onderaannemers hebben op elk moment toegang tot up to date informatie. Bedrijfsprocessen, werkafspraken en procedures zijn stevig verankerd. Zo kan iedereen op elkaar bouwen.

Maak meer winst door kwaliteitsmanagement

Commant levert een integraal managementsysteem aan bouwondernemingen, consortia en projecten. Het wordt gebruikt voor het inrichting van projectorganisaties en beheersen van standaarden en werkmethodes. Klant- en contracteisen, risico’s, veiligheid en gezondheid (V&G) en kwaliteit arbo milieu (KAM) worden uitstekend geborgd en beheerst met dit integrale project-proces managementsysteem. Maar nog belangrijker, het systeem is een communicatiemiddel en speelt een actieve rol bij het betrekken van medewerkers voor het ontwikkelen van de juiste inzichten, een alerte houding en effectief gedrag. Comm’ant draagt bij aan de winstgevendheid van uw bouwprojecten, door de kennis van uw bedrijf actief te mobiliseren.

Beheer de kennis, uw grootste kapitaal

Kennis en ervaring van medewerkers wordt opgevangen, geordend en gedeeld met collega’s. De ervaringen uit lopende projecten worden actief opgepikt en meegenomen naar de referentie projectsjablonen, ter lering en gebruik bij volgende projecten. Met het hergebruik van deze kennis kapitaliseert u het betaalde leergeld en de innovaties die in de praktijk geboren worden. Continuïteit van de onderneming wordt versterkt door de kennis procesgebonden te maken, gereed voor het opleiden en instrueren van nieuwe medewerkers en de tijdelijke krachten uit de flexibele schil. Ook bij personeelswisseling blijft de actuele kennis, het kapitaal waar u voor geïnvesteerd heeft, behouden voor de onderneming.

Overtuig uw (aankomende) klanten

Bij tenders vergroot u bovendien uw kansen op de gunning van projecten. Met Comm’ant ontwikkelt u immers een aantoonbaar hoog niveau van professionaliteit in de bedrijfsvoering waarmee u potentiële opdrachtgevers kunt overtuigen om het werk aan uw onderneming toe te vertrouwen.

Onze ervaring helpt u vooruit

Bekende bedrijven zoals Heijmans, Strukton en VolkerWessels gebruiken Comm’ant en werken constructief aan de kwaliteit van de projectmanagement-processen. Ook voor kleinere bouwondernemingen bieden we een praktisch en levend kwaliteitssysteem. Comm’ant heeft jarenlange ervaring in de bouwsector. Of het nu gaat om ontwikkeling, realisatie of onderhoud, uw resultaten gaan vooruit met Comm’ant.

Ontdek hoe bijvoorbeeld Van Hattum en Blankenvoort gebruik maakt van Comm’ant.

Lees een van onze praktijkcases. Een bron van inspiratie bij de aanpak van uw procesorganisatie.