Dorel eerste Comm’ant klant met ISO 9001:2015

Dorel Juvenile Europe

 

Dorel Juvenile Europe –  sinds 2012 gebruiker van de Comm’ant methode en software – is de eerste multinational die haar organisatie heeft weten te certificeren volgens de nieuwe ISO 9001:2015 norm.

“Elk product dat we produceren – van autostoeltje tot speelgoed – is gemaakt voor kinderen. We hebben daarom de verantwoordelijkheid om producten te ontwikkelen die aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. Al onze processen zijn goed georganiseerd, volledig up-to-date en veiliggesteld in een kwaliteitssysteem. Ouders vertrouwen op ons en wij moeten dat vertrouwen te allen tijde respecteren. Dat is ook in onze missie verwoord: ‘Care for Precious Life’”, aldus Charles de Kervénoaël, CEO van Dorel Juvenile Europe. Na een uitgebreide serie audits heeft het externe bureau Veritas de kwaliteit van organiseren beloond met het nieuwe certificaat.

Managementsysteem

Om te voldoen aan de nieuwe norm moest de bedrijfsvoering maar ook het kwaliteitsmanagementsysteem up-to-date zijn. Aangezien Dorel al jaren voor dit doel de Comm’ant software gebruikt en veel van de nieuwe ISO-aandachtsgebieden sinds ‘dag 1’ in de methodiek van Comm’ant zijn verwerkt, konden de kwaliteitsmanagers van Dorel al snel flinke slagen maken. Zo is procesmanagement en stakeholdermanagement een belangrijk uitgangspunt binnen de Comm’ant methode. Comm’ant legt de focus op de ‘overdrachtsmomenten’; de werk- en communicatieafspraken tussen de processen, met de interne en externe klanten als deelnemers in het proces. Op het overdrachtsmoment worden normen en eisen geborgd en zijn alle stakeholders zich bewust van kwaliteit. Verwachtingen worden met elkaar afgestemd en leiden tot een heldere procesafspraak. Het ‘hoe’, de details, ofwel het vakmanschap, is kennis die direct als bijlage bij het proces te vinden is. Zo verbindt Comm’ant mensen en processen voor een uitstekend resultaat en is certificeren volgens ISO 9001:2015 goed en duurzaam geregeld.

“Wij streven elke dag opnieuw naar een excellente operatie. We hebben ook de verplichting om de beste te zijn. Alle stakeholders verwachten dat van ons. We zijn er dan ook trots op dat we de eerste multinational in deze sector zijn die dit resultaat heeft bereikt.” besluit Dorel CEO De Kervénoaël.

Wij feliciteren Dorel met deze prestatie! En we zijn natuurlijk ook een beetje trots op onze bijdrage aan dit succes.

Meer weten over Comm’ant en ISO certificering?