Open boek management

Open boek managementWij werken graag samen met partijen die dicht tegen ons gedachtengoed aanliggen. Transparantie en inzicht in ‘samen werken aan het beste resultaat’ zijn dan thema’s waar wij de raakvlakken zoeken. OpenBook.Works is zo’n partij. Naast een frisse theoretische benadering kennen zij vooral een praktisch toepasbare uitwerking.

In het kort gezegd gaat OpenBook.works met teams binnen een organisatie aan de slag om in 3 sessies van 100 dagen de onderlinge samenwerking (binnen het gehele bedrijf of een afdeling) naar een hoger plan te tillen.

Het eerste traject begint met het inzichtelijk maken van de cijfers. Eenieder in de organisatie zou immers eigenlijk moeten weten wat zijn of haar inspanning kost én oplevert: in keiharde euro’s. Vervolgens wordt met het team de waardeketen van de organisatie slim in kaart gebracht en onderzocht waar elke individuele medewerker zijn of haar steentje bijdraagt. Na een SWOT-analyse (Strengths, Weaknesses, Opportunities, Threats) wordt snel duidelijk waar de verbetermogelijkheden voor het oprapen liggen. Tijdens elke 100-dagen sessie worden de meest kansrijke verbeterpunten (het laaghangende fruit) als kleine of grote deelprojecten ingepland en met behulp van een zelf ontwikkeld scorebord wordt de voortgang streng bewaakt: Letterlijk samen aan de slag voor een beter resultaat.

Klein of groot, met kop en staart

Niet elke verbeterpunt hoeft heel groot te zijn maar kan wel een flinke impact hebben op het resultaat. Vooral als het team het zelf heeft geïnitieerd en uitgedokterd, met een kop en een staart. Gedurende het traject passeren ongetwijfeld alle interne afspraken en informatieoverdachtsmomenten de revue en dat is precies het moment waarop de Comm’ant methode voor resultaatgericht procesmanagement perfect aansluit. Door de verbeterde afspraken direct op een overzichtelijke manier vast te leggen borg je de verbetering ook voor de lange termijn.

Wil je meer weten over onze ervaring met Open boek management? Neem contact op met onze sales consultants. Zij zijn je graag van dienst.