Pak het WHY-moment!

We komen het nogal eens tegen bij organisaties: de implementatie van een nieuw automatiseringssysteem drijft management en medewerkers tot wanhoop. De gouden bergen die door de leverancier zijn beloofd lijken meer op een dieprode hel. Wij grijpen dan graag terug op het inmiddels klassieke adagium van Stephen Covey: ‘Begin with the End in Mind’. Die geeft vaak direct voeding aan de vraag naar ‘The Why’.

Het is heel gezond om je regelmatig af te vragen waarom je de dingen doet, die je doet. Simon Sinek heeft hier het geweldige ‘Start with Why’ over geschreven. En dat thema zou eigenlijk bij elk automatiseringsvraagstuk de hoogste prioriteit moeten hebben. Want als je weet waarom je iets gaat automatiseren, volgt vanzelf de What en de How, de manier waarop.

De Comm’ant methode voor procesgericht organiseren sluit perfect op het gedachtengoed van Covey en Sinek aan.

Ik wil de beste offerte maken die mogelijk is!

Stel je eens voor dat je een medewerker verkoop binnendienst bent van een drukkerij en je, naast het eerste aanspreekpunt voor de klant, verantwoordelijk bent voor het opstellen van de offertes. Waarom maak je offertes? Omdat je opdrachten wilt binnenhalen en de klant de beste kwaliteit/prijs-beleving wil geven. En hoe zorg je ervoor dat je de bést scorende offertes maakt? Door er zeker van te zijn dat je alle relevante informatie krijgt aangereikt (door de klant en/of de interne productieafdeling). Dus om het beste resultaat te realiseren (we noemen dat output) heb je helder gespecificeerde informatie nodig (we noemen dat input). Als je die twee informatiestromen en overdrachtsmomenten concreet vastlegt heb je een perfecte kapstok voor het optimaliseren van de flow met behulp van automatisering.

Eerst organiseren dan automatiseren

De Comm’ant methode levert een uitstekende bijdrage aan het succesvol implementeren van bijvoorbeeld een nieuw ERP-systeem. Door vooraf alle “WHY’s” in kaart te brengen en de bijbehorende “WHAT’s” scherp te formuleren, doe je het in één keer goed: WOW!

En natuurlijk vergt die voorbereiding een flinke inspanning, maar dat weegt niet op tegen de  ‘total cost of failure’ die gepaard gaat met een gebrekkige implementatie.

Wij hebben met onze methode en tools tal van klanten bijgestaan in de selectie en implementatie van uiteenlopende automatiseringssystemen. En dat is geen ‘rocket science’ maar een praktische aanpak, gericht op direct en concreet resultaat. Wij spelen hierbij de rol van Trainer-on-the-job en geven je de skills en tools om zelf – bij voorkeur samen met je team – de bedrijfsprocessen in kaart te brengen en de afspraken voor een veel betere samenwerking vast te leggen. Inclusief de raakvlakken met de informatiehuishouding en systemen.

Meer weten?

Neem contact op met onze sales consultants: zij zijn je graag van dienst met een helder plan van aanpak.

Pak jij ook je Why?

Onder de inzenders verloten wij 10 exemplaren van het boek van Simon Sinek: gratis!