VRR beste overheidsorganisatie

Op 14 november jl is onze klant Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond verkozen tot ‘Beste overheidsorganisatie 2016’.

Jolanda Trijselaar, directeur Brandweer bij de VRR is enorm blij en trots. ‘Het is een prachtige erkenning voor alle medewerkers van de VRR. Met 2200 collega’s staan we 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar klaar om hulp te verlenen aan de inwoners van onze complexe regio. De verkiezing is extra feestelijk omdat we dit jaar ook ons 10-jarig bestaan als Veiligheidsregio vieren.’

Het voert natuurlijk te ver om zeggen dat de VRR deze prijs aan Comm’ant heeft te danken maar Bas de Vaan – senior beleidsmedewerker van VRR – bevestigd desgevraagd dat de uitgebreide aandacht voor de samenwerking (intern en met ketenpartners) heeft geholpen om een veel betere aansluiting met de ‘buitenwereld’ te realiseren.

Uit het juryrapport: ‘Van oorsprong is het een conservatieve organisatie met een complexe opgave. Ondanks deze opgaven zijn er grote veranderingen doorgevoerd in de organisatie die echt vernieuwend zijn. De directe inbreng voor werknemers vanaf de werkvloer, de ontwikkeling van kleinere en snellere brandweervoertuigen en big data sturing om zo snel mogelijk bij calamiteiten ter plaatse te zijn, zijn zeer positief. Daarnaast heeft de veiligheidsregio een ambitieuze visie voor de toekomst die zich richt op het aanpassen van de organisatie op veranderingen in de maatschappij. Samen met de omgeving zet de Veiligheidsregio zich in om de veiligheid van de burger zo goed mogelijk te garanderen’.

Meer op http://www.overheidsorganisatievanhetjaar.nl/