Doe de BCM quick/scan

Met de Business Continuity Management quick/scan bent u beter ‘voorbereid op het onverwachtse

Business Continuity Management is geen kinderspel. Het is een professioneel thema waar iedere directie en MT bewust van moet zijn en systematisch een deel van haar tijd en aandacht aan moet geven. Dat kan prima een onderdeel worden van een integrale organisatiebesturing en een bijpassend managementsysteem.

Actie is nu vereist

Goede voorbereiding is het halve werk! Dat geldt ook voor het bolwerken van een crisissituatie. We zijn ons echter onvoldoende bewust van de gevaren die op de loer liggen, en de mogelijk dramatische consequenties. Dat geldt niet alleen voor een pandemie. Er zijn meer van die onverwachte situaties die zelfs vaker voorkomen. Daar kunnen en moeten we ons echt beter tegen wapenen. Kortom: actie is nu vereist.

Wat houdt ons tegen

Doorgaans hebben we er niet zo’n zin in om daar veel aandacht aan te besteden. We kijken liever optimistisch vooruit. En als het mis gaat, dan beleven we er ook nog plezier aan het improviseren. Immers, iedereen staat te applaudisseren voor al dat harde zwoegen om te redden wat er te redden valt. Een ontwijkende houding t.a.v. dit onderwerp van directie en MT heeft de afgelopen decennia veel bedrijven de kop gekost. We steken onze kop nog liever in het zand.

Hulp is nabij

Met wat hulp van buiten houden we uw team bij de les om het benodigde (zelf)onderzoek te doen naar de kwetsbaarheden. En met professionele hulp gaat dat volgens een beproefd draaiboek.

Business Continuity Management System diagram

Wordt nu ook bewust van de onvoorziene situaties. Het lijken open deuren, maar de vervolgstappen om aansluitend de scenario’s te schetsen, draaiboeken te maken én te oefenen, zorgen voor rust in de tent. Dan weet iedereen wat hen te doen staat, mocht het mis gaan. Dat oefenen maken we tot een terugkerend ritueel. Daar worden we samen sterker van.

Hoe pakken we de quick/scan aan?

In een halve dag brengen samen met u in kaart waar u op dit moment staat, als er morgen weer een crisissituatie uitbreekt.

Aan de hand van een gestructureerd draaiboek onderzoeken we samen (online of op locatie) wat qua BCM op orde is en waar het onvoldoende is georganiseerd en geregeld. Daar wordt een eerste risico classificatie aan gegeven zodat er prioriteiten gesteld kunnen worden. We rapporteren de bevindingen aan directie/MT en besluiten samen met hen wat de ‘appetite for risk’ is op de nodige punten. Daarna bepalen zij de prioriteiten en eventuele budgetruimte, die u kunt zien als een verzekeringspremie. Met deze inzichten kunt u snel besluiten wie aan de slag moet gaan met de actiepunten en kunt u eenvoudig de voortgang bewaken.

  • draaiboek in de hand
  • inventarisatie risicogebieden
  • risico classificatie
  • rapporteren & prioriteren

Deze quick/scan kost u slechts € 495,- (excl. BTW).

Is het echt nodig?

We moeten vooruit denken en zijn het liefst op zoek naar de kansen voor vooruitgang, waar de organisatie zich het beste op kan richten. Maar we vergeten daarmee om de achterdeur te bewaken waar het gevaar op de loer ligt. We moeten ook zorgen dat we niet plotseling achteruit gaan. Dat is essentieel om te overleven.

Geïnteresseerd in de BCM quick/scan?

Gebruik onderstaand formulier, dan nemen wij graag contact met u op voor een verkennend gesprek.