Leanmanagement: meer doen met minder

Lean betekent letterlijk “mager” of “dun”. Leanmanagement is het verwezenlijken van hogere kwaliteit, kortere levertijden en hogere klantgerichtheid tegen lagere kosten. Kortom, minder gebruiken om meer voor elkaar te krijgen. Het klinkt tegenstrijdig, echter bewijst de methodiek zich keer op keer.

Hoe werkt het?

Leanmanagement legt de focus op bedrijfsactiviteiten en de hierbij horende toegevoegde waarde voor de klant. Eerst behoort het helder te zijn welke processen en activiteiten er binnen uw organisatie plaatsvinden. Er dient een grafische weergave van uw bedrijfsvoering te worden gemaakt. Het Comm’ant systeem biedt u hier op een toegankelijke wijze de mogelijkheid toe. Binnen no time creëert u een kaart van de organisatie en daarmee inzicht en overzicht.
Vervolgens kunt u de waarde van alle bedrijfsactiviteiten bepalen, voegen ze echt wat toe of blijken ze onnodig? Door dit te doen, verwijdert u alle overbodige activiteiten en blijven alleen die aspecten over, die waarde toevoegen. Zo bent u niet alleen klantgericht bezig, maar ook zeer efficiënt. In het kader van continuïteit is het van belang niet eenmalig de bedrijfsactiviteiten te beoordelen op toegevoegde waarde, maar dit te blijven doen. Op deze manier krijgt u voortdurend meer gedaan met minder.

Voor praktijkondersteuning bij uw Lean trajecten in de industrie en de zorg werken wij samen ondermeer samen met onze partner LeanQuality.

Meer weten over Comm'ant en Lean?