Introductie Proces Model Canvas voor SqEME 

Het Process Model Canvas is een format en werkvorm om de essentie van uw bedrijfsprocessen op tafel te krijgen. Het is logische vervolgstap na het Business Model Canvas (BMC) en geeft antwoord op de vraag ‘Welke processen zijn nodig om invulling te geven aan de strategische doelen en hoe sluiten deze processen in de keten op elkaar aan?’

Process Model CanvasProcess Model Canvas werkt volgens drie simpele stappen: Why, What en Wow!  Het is een laagdrempelige benadering die iedereen begrijpt en vermijdt de technische aspecten waardoor ook directie en MT leden vanuit elke discipline mee kunnen doen in de ontwerpsessie. De werkvorm schept een sterke verbinding tussen de verschillende disciplines die samen nodig zijn om de procesketen en het proces succesvol te maken.

De training ‘Werken met het Process Model Canvas’ geeft de introductie in het model en de toepassing in vier fasen, van: assement, innovatie, validatie en implementatie. Met deze aanpak komen business modellen tot leven.

Voor wie

Deze workshop is bedoeld voor ondernemers, managers, vakprofessionals en adviseurs die betrokkenheid willen kweken voor de inrichting van bedrijfsprocessen. En zij die met succes deze werkvorm voor proces inventarisatie willen toepassen.

Resultaat

Het belangrijkste resultaat is de uitkomst van de oefening zelf, op basis van uw eigen case. Dat wil zeggen: een procesbeschrijving op het Process Model Canvas. De denkwijze en het instrument kunt u voortaan zelf in teamverband toepassen voor het ontwerpen en inrichten van een lean proces met draagvlak.

Na het succesvol doorlopen van de online toets ontvangt u het certificaat “PMC Certified Practitioner”.

Duur

1 Dag

Aanbieding voor SqEME netwerkdeelnemers

Speciaal voor SqEME netwerkdeelnemers hebben wij het tarief voor deze intensieve training op scherp gezet:

  • € 495,- per deelnemer (i.p.v. € 595,-) op basis van open inschrijving: elke 2e dinsdag van de maand bij Comm’ant in Amsterdam. Prijs is inclusief alle materialen, en lunch, exclusief BTW.
  • € 1.980,- voor een in-company sessie op locatie (i.p.v.€ 2.380,-), voor een groep van maximaal 8 personen. Prijs is inclusief alle materialen, exclusief BTW,  reis- en eventuele locatiekosten (zoals zaalhuur, lunch en andere faciliteiten). In dit geval wordt er gewerkt op basis van een eigen specifieke business case.

Voorbereiding en kennis

Geen voorbereiding noodzakelijk.

Locatie

Bij Comm’ant in Amsterdam of in overleg.

Data

Elke 2e dinsdag van de maand (open inschrijving) of in overleg (in-company).

Meer weten?