Support bij stage of afstuderen

Wil je ook support bij je stage of afstuderen? Wij geloven in de kracht van samenwerken, met een heldere procesafspraak als leidraad voor succes! Daarmee bouw je aan succesvolle organisaties waar alle stakeholders delen in het resultaat.

Wil jij met ons samenwerken?

Wij bieden jou als afstudeerder gratis de mogelijkheid om tijdens jouw afstuderen gebruik te maken van professionele Comm’ant procesmanagement tools. We weten uit ervaring dat studenten daarmee zoveel succes boeken dat ze ook vaak gevraagd worden om te blijven werken voor de opdrachtgever. Kortom kansen voor iedereen op meer succes en geluk.

Al meer dan 15 jaar gebruiken bedrijven de Comm’ant methode en online software om duidelijkheid te scheppen in de bedrijfsvoering en processen. Zij bouwen daarmee structureel aan de organisatieprocessen om de kwaliteit, klanttevredenheid en de winstgevendheid te verbeteren. Ook de werksfeer voor medewerkers en managers wordt daar beter van.

Ons aanbod

Studeer je bijvoorbeeld bedrijfskunde of bedrijfseconomie en ga je afstuderen of 3e jaar stage lopen? Dan kun je je nu inschrijven voor een van de gratis introductie trainingen.

Tijdens deze trainingsmiddag of avond krijg je toegang tot jouw eigen online Commant systeem waarmee je al vanaf dag 1 nuttig gebruik kunt maken.

Het afstuderen zelf is ook net als een project

Als je kijkt naar professioneel projectmanagement, dan kun je de principes direct toepassen op het afstuderen. Iedere fase levert resultaten op die OK moeten zijn vóór dat je verder gaat.

  • Fase 1. Formuleer je opdracht als een proces: Studenten bouwen met het Commant systeem structuur in hun afstudeeropdracht. Zij maken expliciet zichtbaar wat hun ‘deliverables’ zijn, als OUTPUT van hun werkzaamheden. Daarmee kan de opdrachtgever en de stagebegeleider direct zien wat je van plan bent en of je klaar bent voor de start. Hoe sneller je hier doorheen bent des te meer tijd heb je over voor het echte werk.
  • Fase 2. Bepaal de scope: Een belangrijke fase is het in kaart brengen van het proces of de processen waar de opdrachtgever een probleem of uitdaging heeft en dus duidelijkheid en verbetering wenst te realiseren. Deze aanpak is zo concreet dat studenten in veel gevallen ook echt hun plan ten uitvoer kunnen brengen en het gewenste resultaat voor hun opdrachtgever kunnen realiseren.
  • Fase 3. De uitvoering. De bedrijfskundige afstudeeropdracht behandelt meestal een specifiek organisatievraagstuk, waarvoor ook de bedrijfsprocessen onderzocht en geïnventariseerd moeten worden. Dat kan bijvoorbeeld zijn: het totaaloverzicht (bijv. Business Model Canvas), de primaire productieprocessen, financiële processen (AO/IC), personeelsprocessen, de IT beheersprocessen (ITIL), projectprocessen (Prince2/Scrum), etcetera.

Er wordt ook voor brancheorganisaties, branche-specifieke onderzoeken gedaan om kennis te verzamelen en te delen met hun leden. Bijvoorbeeld de beste bedrijfsprocessen in de bouw, in de jeugdzorg etc. afhankelijk van waar de behoefte en belangstelling van de opdrachtgever en de student ligt. In de meeste gevallen wordt een praktijk case aangepakt waar een concreet bedrijfsprobleem met de Commant methode en tools wordt opgelost.

Als student kun je in sommige gevallen ook in aanmerking komen voor begeleiding. Daarbij zorgt een ervaren organisatieadviseurs voor de supervisie en resultaatbewaking en helpt hij/zij met het oplossen van ingewikkelde puzzels en met de communicatie naar hoger management. Zo krijg je als student de kans om veel te leren en mee te kijken in het vak van de business consultant.

Meld je aan voor Comm’ant Afstudeersupport