Masterclass 3

Beheersen met excellent Integraal Procesmanagement (IPM)

Als KAM/MVO manager heb je behoefte aan een overzichtelijke kapstok waar alle beheerszaken aan kunnen worden opgehangen en waarmee je de zaak integraal en efficiënt kunt organiseren. Immers, in deze wereld van toenemende juridificering moeten we zorgen voor de borging van wetgeving, corporate policy, sector- en industriestandaarden, normen en eisen voor: veiligheid, kwaliteit, arbo en milieu, zaken rond risicobeheersing, prestatieafspraken en continuïteit. Teveel om op te noemen, hoe pak je dat aan?

De benodigde kapstok om deze zaken integraal te regelen is het ‘resultaatgericht procesmodel’: het ontwerp van een bedrijfsprocesketen met heldere communicatie- en overdrachtsmomenten. Dit unieke ordeningsprincipe heeft zich inmiddels meer dan 20 jaar bewezen als stabiele basis voor compliance, control en continu verbeteren. Het proceshuis vormt als het ware de kern van de bloem met daaromheen de blaadjes voor alle beheersaspecten die van toepassing zijn. Zodoende heb je geen doublures of losse handboeken meer: weg met de onderhouds- en communicatieproblemen voor het doorvoeren van wijzigingen. Het leven kan zoveel aangenamer.

De inhoud

Het vertrekpunt bij integraal proces management wordt gevormd door de rode draad van je procesbeschrijving. Vooraf aan de masterclass vindt een telefonische intake plaats en je neemt zo mogelijk een proces mee van je eigen organisatie voor de oefeningen. Je hebt – bij voorkeur in teams en met het PMC – het  proces (her)ontworpen. Je werkt in de masterclass onder begeleiding het proces uit in een resultaatgericht procesmodel. Je leert de juiste vragen te stellen om mensen die bij het proces betrokken zijn te mobiliseren. Je bouwt gezamenlijk aan de procesinrichting met als resultaat een geïntegreerd proces compleet met alle werkafspraken en beheersaspecten. Een klankbord om geregeld even bij stil te staan.

Aan het einde van de dag heb je alle tools en skills onder de knie om het resultaatgericht procesmodel integraal toe te passen. Je bent in staat om als spin in het web de uiteenlopende disciplines te betrekken bij één gezamenlijk geïntegreerd beeld van de werkelijke bedrijfsvoering. Je krijgt bovendien toegang tot een handige software tool om daar de komende 3 maanden in de cloud mee verder te werken. Gedurende die periode staan de experts stand-by om je terugkoppeling te geven op jouw werk.

Het programma

10.00 uur – welkom en introductie

10.30 uur – organiseren volgens de principes en vensters van SqEME

11.30 uur – stapsgewijs naar een integraal resultaatgericht procesontwerp

12.30 uur – lunch

13.30 uur – aan de slag: bouw je eigen integrale proces model

15.30 uur – presenteren & discussiëren

16.30 uur – evaluatie en vervolgstappen

17.00 uur – hapje / tapje

De investering

Deelname aan deze masterclass kost € 895,-.

Passe-partout aanbieding

Je kunt je ook direct aanmelden voor alle vier de masterclasses. Dan betaal je slechts € 2.750,- (in plaats van € 3.580,-).

Genoemde bedragen zijn inclusief alle materialen en lunch, excl. BTW.

Aanmelden of meer weten?

Gebruik onderstaand formulier en je ontvangt zo snel mogelijk bericht. Je kunt ons natuurlijk ook bellen (020-4639101) of een bericht sturen naar Roos Pluimers.