Masterclass 2: Process Model Canvas

Samen werken aan een excellent Lean bedrijfsproces

In de rol van KAM/MVO manager heb je het overzicht op alle bedrijfsactiviteiten. Je weet ook precies waar het lekker loopt en waar ze het zwaar hebben. Als de doelstellingen op scherp worden gezet is het zeer lastig voor deelnemers en leidinggevenden ‘in’ het proces om los te komen van hun dagelijkse hectiek. Zij vinden het een uitdaging om ‘aan’ hun eigen proces te werken omdat het vraagstuk veel verder gaat dan hun eigen activiteiten. Het gaat immers ook over processen en afdelingen links en rechts van hen. De verbinding met de omgeving en de helikopterview ontbreekt. Het in kaart brengen van de tactische proceslaag is dé oplossing en vormt tegelijk een opstap naar het horizontaal organiseren van de bedrijfsprocessen als een keten.

Hoe ontwikkel je samen een Lean bedrijfsproces en zorg je voor draagkracht bij het management en draagvlak bij de medewerkers?

De inhoud

De oplossing vind je in het toepassen van het Proces Model Canvas (PMC), een beproefd en natuurlijk workshop-instrument waarmee je de groep faciliteert om de rode draad van het proces én de kritische overdrachtsmomenten inzichtelijk te maken. Je krijgt vooraf de reader en templates zodat je er al mee kunt experimenteren. Tijdens de Masterclass gaan we gelijk aan de slag om deze aanpak te doorgronden: met de Why, What en Wow! voor de klant. Binnen het Canvas wordt duidelijk wat de belangrijkste deliverables zijn en welke input je daarvoor nodig hebt. Zo rijg je straks de parels aan een ketting waarmee volstrekt duidelijk wordt wat de onderlinge afhankelijkheden zijn. Met dit overzicht en inzicht ondersteun je mensen binnen en buiten je organisatie bij het afstemmen over de samenwerking. Je hebt daarmee een perfecte springplank voor de beheersing en het continu verbeteren.

Aan het einde van de dag heb je alle tools en skills en de ervaring opgedaan om het Process Model Canvas de volgende dag gelijk toe te passen. Je bent in staat om orde op zaken te stellen en de organisatie procesmatig in te richten.

Het programma

10.00 uur – welkom en introductie

10.30 uur – Why, What en Wow! met Process Model Canvas

11.30 uur – de systematische weg naar een Lean procesketen

12.30 uur – lunch

13.30 uur – aan de slag: bouw je eigen Canvas

15.30 uur – presenteren & discussiëren

16.30 uur – evaluatie en vervolgstappen

17.00 uur – hapje / tapje

De investering

Deelname aan deze masterclass kost € 895,-.

Passe-partout aanbieding

Je kunt je ook direct aanmelden voor alle vier de masterclasses. Dan betaal je slechts € 2.750,- (in plaats van € 3.580,-).

Genoemde bedragen zijn inclusief alle materialen en lunch, excl. BTW.

Aanmelden of meer weten?

Gebruik onderstaand formulier en je ontvangt zo snel mogelijk bericht. Je kunt ons natuurlijk ook bellen (020-4639101) of een bericht sturen naar Roos Pluimers.