Masterclass 4

Dienen en sturen met excellent procesleiderschap

De organisatie wordt steeds platter. Er worden managementlagen tussenuit gehaald en er ontstaan werkvormen met zelfsturende teams. Dat is een ontwikkeling die zeer bevrijdend werkt, maar het roept ook vragen op: zowel bij de leiding als de uitvoerende medewerkers. Gaat dat wel goed komen met onze ambities en verplichtingen naar de klanten? Of ontstaat er een losgeslagen groep individuen die niet meer gericht samen een goed resultaat neer kunnen zetten?

De hiërarchie als coördinatiemechanisme heeft zijn beste tijd gehad in onze moderne samenleving met hoogopgeleide mensen. Daar moet iets voor in de plaats komen, een leuning naast de trap, zodat we houvast hebben en samen verder omhoog komen. Als die procesplaat op orde is, hoe zorg je dan voor het juiste gedrag?

De inhoud

Op deze vraagstukken en de onderliggende psychologische mechanismen gaan we in tijdens deze masterclass over persoonlijk leiderschap in combinatie met procesmanagement. Hoe ondersteun je een groep mensen effectief in hun samenwerking met de resultaatgerichte procesafspraken in de hand? Welke basale technieken voor leidinggeven werken vandaag bij uitstek goed? In welke mate is procesleiderschap cultuurafhankelijk? Hoe kun je procesleiderschap introduceren en doorontwikkelen als kernwaarde van je bedrijfscultuur?

Het programma

10.00 uur – welkom en introductie

10.30 uur – procesleiderschap en de ontwikkeling van je culturele identiteit

11.30 uur – kantelen en de weerstand voorbij met People, Process and Performance

12.30 uur – lunch

13.30 uur – aan de slag, 4 praktijkcases in teams oplossen

15.30 uur – presenteren & discussiëren

16.30 uur – evaluatie en vervolgstappen

17.00 uur – hapje / tapje

De investering

Deelname aan deze masterclass kost € 895,-.

Passe-partout aanbieding

Je kunt je ook direct aanmelden voor alle vier de masterclasses. Dan betaal je slechts € 2.750,- (in plaats van € 3.580,-).

Genoemde bedragen zijn inclusief alle materialen en lunch, excl. BTW.

Aanmelden of meer weten?

Gebruik onderstaand formulier en je ontvangt zo snel mogelijk bericht. Je kunt ons natuurlijk ook bellen (020-4639101) of een bericht sturen naar Roos Pluimers.