Training Gedrag in organisaties

In deze module staat het gedrag binnen de organisatie centraal. U wordt meegenomen langs de belangrijkste inzichten die onderzoeken vanuit de gezamenlijke menswetenschappen hebben opgeleverd. Onderzoek naar hoe mensen zichzelf zien in de relatie tot hun werkprocessen en als werknemer, en onderzoek naar wat nu bepaalt of een groep mensen kan werken als een team. Maar ook naar hoe een organisatie zodanig kan worden ontworpen dat de mensen die erin werken dat optimaal kunnen doen.

Iedere organisatie is een verzameling processen en is te beschouwen als een samenleving in het klein, met eigen gebruiken en regels. Hoe kan het dat iemand in de ene organisatie helemaal tot zijn recht komt en in de andere niet past of zelfs afbrandt? Hoe kan het dat sommige organisaties de juiste beslissingen nemen in crisistijd en andere ten onder gaan aan een interne concurrentiestrijd? Als we de patronen van menselijk gedrag in de relatie tot hun processen gaan begrijpen, kunnen we effectiever worden als medewerker en als manager. Wat het onderwerp voor de meeste mensen extra boeiend maakt, is dat het zo herkenbaar is. We maken het allemaal dagelijks aan den lijve mee; kennis van proces leiderschap is dan ook direct toepasbaar. Verwacht van deze module geen tips & trucs voor hoe u collega’s of werknemers als marionetten kunt gaan bespelen. Wel kunt u na afloop beter begrijpen hoe mensen zich in organisaties bewegen en hoe u daarop als collega/manager effectief kunt inspelen. U zult ontdekken dat organisatiegedrag een spel is van wederzijdse afhankelijkheid.

Voor wie

Voor managers, professionals en adviseurs die de aspecten willen leren toepassen van succesvolle processen die processors leiden in plaats van in de weg staan. De belangrijkste variabelen van gedrag worden verkend en praktische interventies worden aangeleerd om de effectiviteit van gedrag te beïnvloeden.

Resultaat

  • Inzicht in gedrag van processen in organisaties
  • Motivatiefactoren binnen organisaties onderkennen
  • Besluitvorming in relatie tot processen
  • Emoties en stemmingen beïnvloeden processen
  • Communicatie en leiderschap in processen
  • Macht en politiek
  • Conflicten en onderhandelingen
  • Organisatiestructuren en procescultuur
  • Procesverandering en -ontwikkeling

Duur

8 dagdelen 

Kosten

€ 2.400,- per deelnemer op basis van open inschrijving. 2 Startmomenten per jaar.

€ 9.600,- in-house sessie op locatie, voor een groep van maximaal 8 personen. Prijs is exclusief BTW,  reis- en eventuele locatiekosten (zoals zaalhuur, lunch en andere faciliteiten).

Locatie

Bij Comm’ant in Amsterdam of in overleg.

Data

In overleg

Meer weten?

Over welke training(en) wilt u meer weten (meerdere opties mogelijk)?